Biščak, Breda

Spletna stran:

www.bredabiscak.com

Biografija:

Kot samozaposlena v kulturi se ukvarjam s prevajanjem (leposlovja in drugih tekstov), tolmačenjem in povezovanjem prireditev. Tovrstna dejavnost mi omogoča združevanje različnega znanja in kompetenc: poznavanja jezika in književnosti, literarne teorije in komunikacijskih kompetenc. V preteklosti sem bila zunanja sodelavka kulturne redakcije Radia Koper, urednica na Tehniški založbi Sloveniji in vodja kulturno-informacijskega centra Ameriški kotiček Koper, ki deluje v okviru Univerze na Primorskem. Bodisi kot novinarka bodisi kot moderatorka sem gostila številne uveljavljene slovenske in tuje ustvarjalce.

Nagrade, priznanja:

Študijska in rezidenčna bivanja:

Bibliografija:

Martel, Yann. 2011. Beatrice in Vergil. (Beatrice and Vergil.) Ljubljana. Mladinska knjiga.
Woolf, Virginia. 2011. Ozki most umetnosti. Izbrani eseji. (The Narrow Bridge of Art. Selected Essays.) LUD Literatura.
Nabokov, Vladimir. 2010. Govori, spomin. Premlajena avtobiografija. (Speak, Memory. An Autobiography Revisited.) Ljubljana: Modrijan.
Davies, Peter. 2010. Nevarna razmerja: kolaboracija in druga svetovna vojna. (Dangerous Liaisons. Collaboration and World War II.)Ljubljana: Modrijan.
Malouf, David. 2009. Umišljeno življenje. (An Imaginary Life.) Ljubljana: Cankarjeva založba.
Mitchell, David. 2008. Tuje pero. (Ghostwritten.)Ljubljana: Mladinska knjiga.
Pirjevec, J., and Repe, B., eds. 2008. Resistance, Suffering, Hope. The Slovene Partisan Movement 1941-1945. Ljubljana: National Committee of Union of Societies of Combatants of the Slovene National Liberation Struggle; Trieste: Založništvo Tržaškega tiska.
Bandelj Mavsar, D, et al. 2008. The Common Fig (Ficus Carica L.) in Istria. Morphological, Molecular and Some Chemical Characteristics.Koper: Univerza na Primorskem, Znanstveno-raziskovalno središče, Založba Annales.
Winton, Tim. 2006. Hiša na Ulici oblakov. (Cloudstreet.) Ljubljana: Mladinska knjiga.
e.enciklopedija (Družba in verovanja. Umetnost in razvedrilo. Zgodovina.). 2006. Ljubljana: Mladinska knjiga.

Gledališki prevodi:
Quilter, Peter. Dueti. Kvintet romantičnih komedij. (Duets.) SSG TS 2010.