Mihelič, Marjanca


Telefon:

041 243 681

Naslov:

E-pošta:

marjanca.mihelic@t-2.net

Izvirni jezik:

madžarščina

Ciljni jezik:

slovenščina

Področja prevajanja:

Leposlovje, kultura (iz madžarskega jezika)

Spletna stran:

Biografija:

Univerzitetna diploma iz slovenskega jezika s književnostjo in filozofije.
Od leta 1986 do leta 1992 lektorica za slovenski jezik na Univerzi Eötvös Loránd v Budimpešti.
 

Nagrade, priznanja:

Nagradna štipendija Füst Milán 1994 in 2007 (Budimpešta).
Odlikovanje viteški križ Republike Madžarske za prevajalsko delo in posredovanje med madžarsko in slovensko kulturo (2012).

Študijska in rezidenčna bivanja:

Bibliografija:

Péter Esterházy: Hrabalova knjiga, 
Založba Wieser, 1993.Géza Ottlik: Šola na meji, 
Cankarjeva založba, 1995. 
Judit Csuka: V ognjenem kresu 
(pesniška zbirka), samozaložba, 2001.Vzvalovano Blatno jezero, 
Antologija sodobne madžarske kratke proze, 
Študentska založba, 2003.László Darvasi: Dobiti žensko, 
Študentska založba, 2005.Péter Zilahy: Zadnje okno-žirafa, 
Apokalipsa, 2007.Dezső Kosztolányi: Neron, krvavi pesnik, 
Cankarjeva založba, 2008.Péter Nádas: O nebeški in zemeljski ljubezni,Cankarjeva založba, 2011.Agátha Gordon: Kozja šminka,Škuc, 2012.Erzsébet Galgóczy: Izven zakona,Škuc, 2014.