Dogodki in prireditve - 21. 9. 2020

2. ViceVersa: nemško-slovenska prevajalska delavnica

Danes se začenja 2. ViceVersa: nemško-slovenska prevajalska delavnica, ki bo med 21. in 24. 9. 2020 potekala v literarni hiši Literaturhaus Salzburg. Tokrat se je bodo udeležili Seta Knop, Liza Linde, Anja Naglič, Jens Sakelšek, Marko Senčar Mrdakovič, Metka Wakounig in Sebastian Walcher. Delavnico vodita Amalija Maček in Erwin Köstler.

Objavljamo program prevajalskega projekta, ki so ga podprli TOLEDO – program Nemškega prevajalskega sklada in fundacije Robert Bosch Stiftung, Društvo slovenskih književnih prevajalcev, Javna agencija za knjigo RS in SKICA, slovenski kulturni center na Dunaju.

PROGRAM DELAVNICE

Ponedeljek, 21. 9. 2020
Prihod udeležencev v Salzburg v dopoldanskem času, kosilo ob 14.00 uri v restavraciji SEMPRE (Strubergasse 28, nasproti ustanove Literaturhaus)
Pozdrav direktorja ustanove Literaturhaus Salzburg g. Tomasa Friedmann
Začetek delavnice: Literaturhaus Salzburg: predstavitev udeležencev, skupni prevod pesmi Miljane Cunta v nemščino
Razprava o prevodu: Jens Sakelšek: Peter Svetina: Ropotarna

Torek, 22. 9. 2020
Ob 10.00 uri predavanje direktorice JAK Renate Zamida o pripravi predstavitve slovenskih avtorjev za tuje založbe ter promociji slovenske književnosti
Razprava o prevodu Sete Knop: Thomas Mann: Deutschland und die Deutschen
Kosilo: restavracija SEMPRE
Razprava o prevodu Metke Wakounig: Stanka Hrastelj: Prva dama

Sreda, 23. 9. 2020
Ob 10.00 razprava o prevodu Anje Naglič: Klaus Merz: Jakob schläft
Kosilo
Razprava o prevodu Lize Linde: Nataša Kramberger: Primerljivi hektarji

Četrtek, 24. 9. 2020
Ob 10.00 razprava o prevodu Marka Senčarja Mrdakoviča: Ilija Trojanow: Nach der Flucht
Kosilo
Razprava o prevodu Sebastiana Walcherja: Tadej Golob: Jezero
Zaključek delavnice

Ob 19.00 uri prireditev v Literaturhaus Salzburg: Mein Gedicht ist mein Gesicht: Cvetka Lipuš in Miljana Cunta, glasba: Maša But in Urška Supej; prireditev je podprl slovenski kulturni center na Dunaju, SKICA.