Ne spreglejte - 8. 1. 2021

Če nisi preveden, ne obstajaš

Z novim letom začenjamo promocijo prevajalskega poklica s projektom Če nisi preveden, ne obstajaš, ki je namenjen širši javnosti. Vabimo vas, da tudi vi svoje prijatelje in znance povabite k reševanju kviza s spodnjim vabilom in/ali ogledom predstavitvenega videa.

Premiero videa si lahko ogledate V PONEDELJEK, 11. JANUARJA 2021, OB 11. URI na naših spletnih kanalih Youtube in Facebook.

Ste se kdaj vprašali, zakaj sploh potrebujemo podnapise? Zakaj potrebujemo lektorje, če vsi znamo slovensko? Zakaj tolmače, če se vsi znamo sporazumevati v tujem jeziku? In prevajalce, če imamo Googlov prevajalnik?
 
Preverite svoje poznavanje jezikovnih poklicev v SPLETNEM KVIZU in se potegujte za prav posebne nagrade:Kviz je dostopen na: www.belaknjigaoprevajanju.si

Sodelujejo: Društvo znanstvenih in tehniških prevajalcev Slovenije, Lektorsko društvo Slovenije, Združenje konferenčnih tolmačev Slovenije, Društvo slovenskih filmskih in televizijskih prevajalcev, Društvo slovenskih književnih prevajalcevProjekt »Če nisi preveden, ne obstajaš« je podprlo Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije.