Ne spreglejte - 25. 1. 2021

JOLKA MILIČ (5. 2. 1926 – 21. 1. 2021)

Obžalujemo izgubo naše velike prevajalke in dolgoletne zveste članice JOLKE MILIČ (5. 2. 1926 – 21. 1. 2021). Društvo slovenskih književnih prevajalcev je Jolki Milič leta 2005 podelilo Lavrinovo diplomo za kakovosten opus prevodov slovenskega leposlovja v tuje jezike in za pomemben prispevek k uveljavitvi slovenske književnosti v tujini, leta 2013 pa je kot prva prejela nagrado Mira, ki jo podeljuje Ženski odbor Slovenskega centra PEN.
»Bila je izjemna prevajalka, svetovljanka in iskriva sogovornica. S svojim delom ostaja za nas neminljiva,« je za časopis Dnevnik dejala Tanja Petrič, predsednica Društva slovenskih književnih prevajalcev.

Vabimo vas, da še nekaj hudomušnih minut preživite z Jolko, ki je za Mirino serijo podkastov Zamolčane zgodbe lani jeseni spregovorila z Majo Čakarič in Klaro Škrinjar. Pogovor najdete na povezavi http://www.arslitera.org/2021/01/06/zamolcane-zgodbe-podkast-z-jolko-milic/.

Foto: Mateja Jordovič Potočnik