Ne spreglejte - 13. 4. 2022

Medijsko sporočilo: nominiranci za nagrado Vasje Cerarja 2022

 

 

NAGRADA VASJE CERARJA 2022


Znani so nominiranci za nagrado Vasje Cerarja, ki jo Društvo slovenskih književnih prevajalcev podeljuje prvič za vrhunske prevode mladinske književnosti, letos v kategoriji prevedenih slikanic.Komisija za nagrado Vasje Cerarja v sestavi Mateja Seliškar Kenda (predsednica), Nada Grošelj in Julija Potrč Šavli je nominirala naslednje prevajalce in prevajalke ter njihove prevode:
Igor Saksida in Barbara Pregelj za prevod zbirke Federico García Lorca: 12 pesmi (založba Malinc, 2020),
Milan Dekleva za prevod slikanic v verzih Rachel Bright: Lev v srcu in Veveričji prepir (založba Morfemplus, 2018 in 2021),
Aleksandra Kocmut za prevod zbirke Dan Brown: Divja simfonija (založba Modrijan, 2021).

Utemeljitve nominacij najdete tukaj.

Prejemnika ali prejemnico nagrade Vasje Cerarja za leto 2022 bomo razglasili v ponedeljek, 13. junija 2022, na odprtju 25. festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru.


Pokrovitelja nagrade Vasje Cerarja in soorganizatorja dogodkov sta Mladinski kulturni center Maribor in 25. festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Častna pokroviteljica podelitve nagrade Vasje Cerarja je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.

 

  

 

 

     

     
 

Milan Dekleva – Foto: Anja Dobovšek Aleksandra Kocmut – Foto: osebni arhiv Barbara Pregelj – Aleš Cigale Igor Saksida – Foto: os