Ne spreglejte - 7. 4. 2022

Nekaj obvestil – posredujemo

»Avtor_ica na enotnem digitalnem knjižnem trgu v Evropi in Sloveniji«
(Društvo slovenskih pisateljev)

S porastom digitalnih vsebin in spletnih platform so se pojavili novi (digitalni) modeli in akterji na (knjižnem) trgu, kar zahteva tudi prilagoditev zakonodaje na področju avtorske in sorodnih pravic. Ti razlogi so pripeljali do sprejetja Direktive EU 2019/790, ki predstavlja zgodovinski precedens in s seboj prinaša novosti, obenem pa odpira tudi nova vprašanja.

Vabljeni na dvodnevno delavnico »Avtor_ica na enotnem digitalnem knjižnem trgu v Evropi in Sloveniji«, ki bo potekala v sredo, 13. aprila, in četrtek, 14. aprila, ob 14. uri. Prvi del delavnice bo potekal v sredo, 13. aprila 2022, ob 14. uri preko aplikacije Zoom. Drugi del delavnice pa se bo odvil v živo v prostorih Društva slovenskih pisateljev (Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana) in ne bo predvajan preko aplikacije Zoom, in sicer v četrtek, 14. aprila 2022, ob 14. uri.

Prijava in udeležba

Udeležba na dvodnevni delavnici je ob predhodni prijavi brezplačna. Prijave sprejemamo na  elektronskem naslovu natasa.cebular@drustvo-dsp.si do ponedeljka, 11. 4. 2022. V prijavi navedite tudi svoje ime, priimek, vašo organizacijo oz. področje delovanja in vaš e-naslov. Zoom povezavo za prvi del delavnice boste prejeli na vaš elektronski naslov dan pred njenim začetkom. Povezava bo pričela delovati pet minut pred dogodkom.

Več lahko preberete tukaj.

***
Obveščamo vas, da je Ministrstvo za šolstvo, kulturo in šport Španije tudi letos objavil razpis za subvencioniranje prevodov v tuje jezike »Subvenciones para el fomento de la traducción en lenguas extranjeras«.

Razpisni pogoji so dostopni na spletni strani Ministrstva - tukaj, kjer lahko med drugim dostopate do dokumenta s pogostimi vprašanji (v angleškem jeziku – tukaj).
Rok za prijavo na razpis je 4. 5. 2022.

***
Vabljeni na soočenje na temo kulture in umetnosti, ki bo potekalo V PONEDELJEK, 11. APRILA ob 13. uri v KATEDRALI KINA ŠIŠKA v Ljubljani. Soočenje bo potekalo v živo in na medmrežju. Pogovor bo vodila Ksenija Horvat, na koncu pa bo vprašanja zastavljala tudi publika.