Dogodki in prireditve - 10. 5. 2022

Nominiranci za nagrado Vasje Cerarja med mladimi bralci

Prevajalka Barbara Pregelj, ki je bila z Igorjem Saksido nominirana za nagrado Vasje Cerarja Društva slovenskih književnih prevajalcev za prevod zbirke Federica García Lorce z naslovom 12 pesmi (založba Malinc, 2020), je v soorganizaciji MKC Maribor in Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, pokroviteljev letošnje nagrade, v petek, 6. maja 2022, obiskala učence 9. razredov OŠ bratov Polančičev. Srečanje sta omogočila učiteljica Ana Perović in pomočnik ravnatelja Boris Volarič. DSKP se zahvaljuje pedagoškim delavcem za posluh in podporo kakovostnim prevodom mladinske književnosti, učencem pa za zavzeto sodelovanje!

Posredujemo nekaj fotografskih utrinkov, ki jih je pripravila fotografinja Nina Medved.

Celotno galerijo si lahko ogledate na tej povezavi. Do podelitve nagrade, 13. junija 2022, se bodo na različnih šolah zvrstila tudi gostovanja ostalih nominirancev, o katerih bomo poročali v sliki in besedi.

Pokrovitelja nagrade Vasje Cerarja in soorganizatorja dogodkov sta Mladinski kulturni center Maribor in 25. festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Častna pokroviteljica podelitve nagrade Vasje Cerarja je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.