Ne spreglejte - 3. 6. 2022

Nominiranci za nagrado Vasje Cerarja med mladimi bralci

V sredo, 1. junija 2022, je 1. in 2. razrede OŠ Prežihovega Voranca v Mariboru obiskala prevajalka Aleksandra Kocmut, ki je v slovenščino prevedla nagajivo in živahno slikanico Divja simfonija Dana Browna (Modrijan, 2021), nominirano za letošnjo nagrado Vasje Cerarja.

Svoj prevod je prebirala ob spremljavi skladb, ki jih je avtor napisal prav za to knjigo in ki jih je posnel Zagrebški festivalski orkester. Prevajalko je s pantomimo spremljala njena hčerka, otroci pa so ob tej priložnosti razstavili svoje ilustracije, navdahnjene z živalskimi glasbeniki in drugimi motivi iz knjige. Srečanje je omogočila učiteljica Mojca Andrej.

Društvo slovenskih književnih prevajalcev se zahvaljuje pedagoškim delavcem za posluh in podporo kakovostnim prevodom mladinske književnosti, učencem pa za zavzeto sodelovanje.

Posredujemo vam nekaj fotografskih utrinkov, ki jih je pripravil fotograf Žan Lebe.

Pokrovitelja nagrade Vasje Cerarja in soorganizatorja dogodkov sta Mladinski kulturni center Maribor in 25. festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Častna pokroviteljica podelitve nagrade Vasje Cerarja je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.