- 24. 9. 2020

Novo vodstvo DSKP

23. 9. 2020 je potekal volilni občni zbor Društva slovenskih književnih prevajalcev, na katerem so člani izvolili novo vodstvo DSKP. Predsednica upravnega odbora Društva je postala Tanja Petrič.

»Društvo slovenskih književnih prevajalcev spremljam že več kot petnajst let. Na povabilo Štefana Vevarja, ki je takrat Društvu predsedoval, sem na pomoč priskočila kot študentska administrativna sila in pozneje kot koordinatorka projektov. Ko sem začela prevajati leposlovje, sem zaprosila za članstvo. Pred nekaj leti sem bila povabljena v upravni odbor in v mandatu Đurđe Strsoglavec prevzela podpredsedniško vlogo. Neskromno lahko rečem, da Društvo poznam kot lasten žep, da se v njem počutim domače in da vidim, kako raste, se razvija in postaja vse vidnejše tudi v širši javnosti, predvsem zaradi konstruktivne, strokovne, nesebične in prostovoljne pomoči ter osebne zavzetosti odbornikov, članov in zunanjih sodelavcev.

Predsedniška dediščina, ki jo prevzemam, me navdaja s ponosom in mi hkrati v časih, nenaklonjenih kulturi, nalaga odgovornost do zagotavljanja vsebinske kontinuitete in finančne stabilnosti Društva. Prav tako terja aktivno sodelovanje v zagovorniških in kulturnopolitičnih razpravah, ki zadevajo položaj književnih prevajalcev in pomen književnega prevajanja. Pot, na katero stopam(o), je polna izzivov – zato vsem na novo izvoljenim članicam in članom organov DSKP želim srečno manevriranje!«

Tanja Petrič, predsednica UO DSKP

Na volilnem občnem zboru so člani Društva izvolili novo vodstvo DSKP v naslednji sestavi:

UPRAVNI ODBOR

Tanja Petrič - predsednica