Dogodki in prireditve - 13. 1. 2022

O krizah in alternativah z Boštjanom Videmškom – video premiera

DRUŠTVO SLOVENSKIH KNJIŽEVNIH PREVAJALCEV

vabi vse, ki niste bili z nami v živo,
na spletno premiero pogovora

O krizah in alternativah
z Boštjanom Videmškom,

ki je potekal v okviru 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti
v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor.

Video premiera pogovora bo danes, 13. januarja 2022, ob 19. uri
na naših spletnih kanalih YouTube in Facebook.

BOŠTJAN VIDEMŠEK je dolgoletni novinarski poročevalec s kriznih žarišč in sodelavec številnih tujih časopisov, revij in spletnih portalov ter avtor več odmevnih družbeno angažiranih knjig s terena, predvsem pa izjemen analitik in oster kritik sodobne družbe. V zadnjem obdobju se posveča obnovljivim virom energije in njihovi možnosti za upočasnitev podnebnih sprememb. Udeleženci 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti so se ukvarjali z njegovo uspešno knjigo Plan B, ki je nastala v sodelovanju z uveljavljenim fotografom Matjažem Krivicem in je bila na Slovenskem knjižnem sejmu izbrana za knjigo leta 2020.

O novinarskem delu, pisanju, prevajanju in o prihodnosti našega planeta se je z avtorjem pogovarjala novinarka KRISTINA BOŽIČ.

Dogodek je del projekta Mednarodni prevajalski seminar za prevajalce iz slovenščine v tuje jezike, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. Lokalni gostitelj in soorganizator seminarja je bil Mladinski kulturni center Maribor.