- 13. 8. 2021

O krizah in alternativah
z Boštjanom Videmškom

v ponedeljek, 16. avgusta 2021, ob 20. uri

v avditoriju Lutkovnega gledališča Maribor (Vojašniški trg 2A, Maribor).

Boštjan Videmšek je dolgoletni novinarski poročevalec s kriznih žarišč in sodelavec številnih tujih časopisov, revij in spletnih portalov ter avtor več odmevnih družbeno angažiranih knjig s terena, predvsem pa izjemen analitik in oster kritik sodobne družbe. V zadnjem obdobju se posveča obnovljivim virom energije in njihovi možnosti za upočasnitev podnebnih sprememb. Udeleženci letošnjega 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti se ukvarjajo z njegovo uspešno knjigo Plan B, ki je nastala v sodelovanju z uveljavljenim fotografom Matjažem Krivicem in v novinarsko-esejističnem slogu govori »o pionirjih boja s podnebno krizo in prihodnosti mobilnosti«. Videmšek, ki je bil leta 2015 izbran za »mladega voditelja Evrope«, je dobitnik številnih domačih in mednarodnih novinarskih nagrad, knjiga Plan B pa je bila na Slovenskem knjižnem sejmu izbrana za knjigo leta 2020.
O novinarskem delu, pisanju, prevajanju in o prihodnosti našega planeta se bo z avtorjem pogovarjala novinarka Kristina Božič.

Dogodek je del projekta Mednarodni prevajalski seminar za prevajalce iz slovenščine v tuje jezike, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Lokalni gostitelj in soorganizator seminarja je Mladinski kulturni center Maribor.

Vsi dogodki bodo izvedeni v skladu s pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki se bo preverjal ob obisku posamezne prireditve. Upoštevajte priporočila NIJZ: https://www.nijz.si/sl.