- 6. 1. 2022

O skrivnostih, dramatičnih zasukih in zmajih s Simono Semenič – video premiera

DRUŠTVO SLOVENSKIH KNJIŽEVNIH PREVAJALCEV

vabi vse, ki lani niste bili z nami v živo,
na spletno premiero pogovora

O skrivnostih, dramatičnih zasukih in zmajih
s Simono Semenič,

ki je potekal v okviru 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti
na vrtu Galerije ŠKUC.

Video premiera pogovora bo danes, 6. januarja 2022, ob 19. uri
na naših spletnih kanalih YouTube in Facebook.

SIMONA SEMENIČ je avtorica dramskih besedil oziroma »dramatesa«, kot se sama rada imenuje. Njene izvirne in prodorne drame so bile večkrat nagrajene z Grumovo nagrado za najboljše dramsko besedilo, avtorica pa je leta 2018 prejela tudi nagrado Prešernovega sklada. Čeprav jo poznamo kot prodorno kritičarko družbe, se s svojim prvim in z modro ptico nagrajenim mladinskim romanom Skrivno društvo KRVZ, s katerim so se ukvarjali udeleženci 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti, avtorica seli v doživljanje sveta skozi otroške oči.

Portretni pogovor z moderatorjem IZTOKOM ILCEM med drugim odstira vprašanja, kako se je pisateljica lotila napete zgodbe, kako doživlja pisanje proze v primerjavi z dramskim pisanjem in kako se sooča z ustvarjanjem za generacijsko različne bralce.

Dogodek je del projekta Mednarodni prevajalski seminar za prevajalce iz slovenščine v tuje jezike, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.