- 12. 8. 2021

Iztok Ilc: Foto © Rok Vevar

DRUŠTVO SLOVENSKIH KNJIŽEVNIH PREVAJALCEV

vabi na pogovor

O skrivnostih, dramatičnih zasukih in zmajih
s Simono Semenič

v nedeljo, 15. avgusta 2021, ob 20. uri
na vrtu Galerije ŠKUC (Stari trg 21, Ljubljana).

Simono Semenič poznamo predvsem kot avtorico dramskih besedil oziroma »dramateso«, kot sama rada reče. Njene izvirne in prodorne drame so bile že večkrat nagrajene z Grumovo nagrado za najboljše dramsko besedilo, avtorica pa je leta 2018 prejela tudi nagrado Prešernovega sklada. Čeprav jo poznamo kot ostro kritičarko družbe, se s svojim prvim in z Modro ptico nagrajenim mladinskim romanom Skrivno društvo KRVZ, s katerim se bodo ukvarjali letošnji udeleženci 11. mednarodnega prevajalskega seminarja slovenske književnosti, avtorica seli v doživljanje sveta skozi otroške oči. V portretnem pogovoru se bomo dotaknili vprašanj, kako se je lotila zgodbe, kako doživlja pisanje proze v primerjavi z dramskim pisanjem in kako se sooča s pisanjem za generacijsko različne bralce. Kakšne so njene dramske figure in kaj žene njene otroške junake? Si morda kdaj pripravi zmrzlino dedija Konstantina in poskusi šnopček nonota Emila? O vsem tem in še čem jo bo detektivsko izprašal Iztok Ilc.

Dogodek je del projekta Mednarodni prevajalski seminar za prevajalce iz slovenščine v tuje jezike, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.

Dogodek bo izveden v skladu s pogojem PCT (preboleli, cepljeni, testirani), ki se bo preverjal ob obisku prireditve. Upoštevajte priporočila NIJZ: https://www.nijz.si/sl.