- 6. 6. 2022

Odprtje 25. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru in razglasitev prejemnika/-ce nagrade Vasje Cerarja

Vljudno vas vabimo na slavnostno otvoritev

25. literarnega festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru

v ponedeljek, 13. junija 2022, ob 12. uri pod arkadami Univerzitetne knjižnice Maribor
(Gospejna ulica 10, 2000 Maribor).

Na otvoritvenem dogodku bomo razglasili prejemnika ali prejemnico nagrade Vasje Cerarja za najboljši prevod mladinske književnosti.

Ob tej priložnosti bo pod arkadami Univerzitetne knjižnice Maribor
odprta pesniška razstava Beseda upora.

Prisotne bodo nagovorili direktorica MKC Maribor Marja Guček, ravnateljica UKM mag. Dunja Legat in Marjeta Gostinčar Cerar.
Slavnostni govornik bo pesnik Borut Gombač.
Na otvoritvenem dogodku bo nastopil tudi harmonikar Daniel Marinič.
Prireditev bosta povezovala Ajda Strajnar in Nino Flisar.

Vabilo v datoteki pdf najdete tukaj.
Program festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru najdete tukaj.

* * *

25. Slovenski dnevi knjige v Mariboru – Ko te napiše knjiga 2022 • Organizator: Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju s partnerji, Ob železnici 16, Maribor • www.mkc.si • Soorganizator otvoritvene slovesnosti: Univerza v Mariboru, Univerzitetna knjižnica Maribor, Gospejna ulica 10, Maribor • www.ukm.um.si • Ustanovitelj nagrade Vasje Cerarja za najboljši prevod mladinske književnosti: Društvo slovenskih književnih prevajalcev, Tomšičeva ulica 12, 1000 Ljubljana • www.dskp-drustvo.si

Pokrovitelja nagrade Vasje Cerarja in soorganizatorja dogodkov sta Mladinski kulturni center Maribor in 25. festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru. Častna pokroviteljica podelitve nagrade Vasje Cerarja je Slovenska nacionalna komisija za UNESCO.