- 25. 3. 2021

[POSREDUJEMO]

Nekaj obvestil

***

Obveščamo vas, da je Javna agencija za knjigo RS objavila razpis za izbor prejemnikov delovnih štipendij za vrhunske ustvarjalce izvirne in prevodne literature v slovenskem jeziku v letu 2021.

Objavo razpisa najdete tukaj: JR8–DŠ–VU–2021

Rok za oddajo prijav se izteče 19. aprila 2021.

***

Društvo Asociacija, katerega član je tudi DSKP, intenzivno spremlja aktualno dogajanje v zvezi s spremembami obračunavanja socialnih prispevkov za samozaposlene v kulturi in v imenu svojih članov – nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti – pripravlja pobude in vodi pogovore na to temo z različnimi institucijami in pravniki, ki potrjujejo, da gre za nesprejemljivo spremembo, ki je v neskladju z namenom socialnih prispevkov, kot so ti opredeljeni v zakonskih aktih.

Asociacija bo nadaljevala s pogovori in poskušala čim prej doseči jasno uradno pozicijo FURS-a in MK-ja glede napovedane spremembe. O aktualnem dogajanju bodo obveščali prek svoje spletne strani, novičnika Kulturosfera in FB kanala.

***

Odprt je razpis za prevajalske rezidence v okviru programa »Translation in Motion« (junij 2021 – december 2021), ki ga izvaja mreža Evropskih prevajalskih centrov RECIT.

Konzorcij prevajalskih rezidenc Translation in Motion vabi k prijavi književne prevajalce, ki prevajajo iz jezikov ali v jezike dežel Zahodnega Balkana (Albanija, Bosna in Hercegovina, Kosovo, Črna gora, Severna Makedonija in Srbija).

Na voljo so rezidenčna mesta v prevajalskih hišah v Arlesu (Francija), Beogradu (Srbija), Cetinju (Črna gora), Skopju (Severna Makedonija), Sofiji (Bolgarija), Tirani (Albanija), Ventspilsu (Latvija), Norwichu (Združeno kraljestvo) in na Gotlandu (Švedska).

Rok za oddajo prijav: 30. april 2021.

Več o razpisu in prijavi najdete tukaj.