Ne spreglejte - 13. 11. 2015

Povabilo k sodelovanju na knjižnem portalu Bližjiknjigi.si

Posredujemo:

Javna agencija za knjigo Republike Slovenije pripravlja osrednji slovenski knjižni portal Bližjiknjigi.si (www.bližjiknjigi.si), kjer bodo predstavljene vse knjige, ki izhajajo v Sloveniji od avgusta 2014 in ki so zajete v bazi enotne cene knjige (www.enotna-cena-knjige.jakrs.si). Z njim bo tesno povezan tudi revijalni portal Revije.si (www.revije.si)

Portala sta namenjena:

* bralcem: ti lahko na enem mestu najdejo vse podatke o vseh novo izdanih in tudi o vseh nagrajenih knjigah v Sloveniji (poleg predstavitev knjig pa tudi informacije o ustvarjalcih, založbah, knjigarnah, knjižnicah, recenzijah in drugih medijskih odzivih, dogodkih, prodajnih akcijah …) ter tudi povezave na zalogo in izposojo posamezne knjige v knjižnici in na nakup v (spletnih) knjigarnah. Imajo tudi možnost ocenjevanja in komentiranja posameznih knjig.
* vsem, ki sodelujejo pri nastajanju knjige (avtorjem, prevajalcem, ilustratorjem, fotografom, oblikovalcem, urednikom, založbam in distributerjem, tiskarnam, knjigarnam, knjižnicam in antikvariatom ter literarnim kritikom). Ti lahko knjižni portal uporabijo kot brezplačno spletno mesto, ki jim ponuja številne možnosti za promocijo svoje dejavnosti in jim tako omogoča večjo prepoznavnost in konkurenčnost. Vsak izmed njih (tako fizična kot tudi pravna oseba) bo lahko v sodelovanju z administratorji portala v ta namen na portalu ustvaril svoj profil.

Avtorji boste lahko na svojem profilu objavili naslednje podatke: ime in priimek, fotografija, življenjepis, bibliografija, prejete nagrade, kontakt, povezave na osebno spletno stran, Facebook, Twitter …, prireditve, na katerih nastopate ter medijske objave o vas.

Trenutno je portal v testnem obdobju, ko med drugim intenzivno zbiramo gradiva za objavo, zato vas vljudno vabimo, da nam v prvi fazi pošljete svojo portretno fotografijo, ki bi jo želeli imeti na svojem profilu. Ko bo portal zaživel, vas bomo obvestili o nadaljnjih možnostih samostojnega urejanja lastnega profila.

Urednici portalov, na kateri se obrnite v primeru dodatnih vprašanj, sta Gaja Červ (gaja.cerv@revije.si) in Zarika Snoj Verbovšek (zarika.snoj.verbovsek@revije.si).
Prosimo, da materiale pošiljate neposredno na njuna elektronska naslova.

Za sodelovanje se vam že vnaprej zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo!

Zarika Snoj Verbovšek, telefon 01 478 79 75

Gaja Červ, telefon 01 478 79 92