Ne spreglejte - 22. 12. 2021

Z donacijo podprite Društvo slovenskih književnih prevajalcev

Spoštovani člani in članice, prijatelji in prijateljice
Društva slovenskih književnih prevajalcev,

Društvo je tudi letos kljub številnim izzivom izpeljalo pester in kakovosten program. Podelili smo društvene nagrade, organizirali tradicionalni Mednarodni prevajalski simpozij v Novi Gorici, Mednarodni prevajalski seminar slovenske književnosti v Ljubljani in Mariboru ter priredili več pogovornih večerov v okviru ciklov »Pridobljeno s prevodom« in »Prevajalec in mesto«. V sodelovanju s konzorcijem društev s področja jezikovnih poklicev smo nadaljevali projekt »Če nisi preveden, ne obstajaš«, dejavni smo v evropski krovni organizaciji književnih prevajalcev CEATL, člani organov društva pa sodelujemo v številnih iniciativah, delovnih skupinah, svetih, odborih in komisijah.

Na spletnem kanalu YouTube, ki trenutno šteje 122 naročnikov, in na družbenem omrežju Facebook smo objavili več kot 30 daljših in krajših videov, s čimer smo spremljanje naše dejavnosti omogočili vsem, ki se dogodkov niste mogli udeležiti v živo. Še vedno pa vas vabimo, da se na kanal naročite. Hvala, ker ste z nami!

Zelo pomembna prelomnica v delovanju društva je bilo odprtje prevajalske rezidence »Sovretov kabinet« na Dolu pri Hrastniku, ki je s polno mero osebnega angažmaja in prostovoljnega dela nastala v sodelovanju z Občino Hrastnik. Letos smo v rezidenci gostili štiri prevajalce slovenske književnosti, v naslednjem letu pa bi jo radi odprli tudi za člane in članice društva. Predstavitveni video si lahko ogledate tukaj.

Ker nas v bližnji prihodnosti čaka še selitev v novo društveno pisarno v mansardnih prostorih hiše na Tomšičevi 12, smo se odločili, da vas letos zaprosimo za donatorsko pomoč. Hvaležni bomo za vsak finančni prispevek, ki nam bo omogočil nakup nove opreme za pisarno in prevajalsko rezidenco, saj tega stroška ne moremo ovrednotiti v okviru obstoječih programskih razpisov.

Donacijo lahko nakažete na:
Naslov: Društvo slovenskih književnih prevajalcev, Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana

IBAN: SI 56 6100 0001 4293 394

BIC: HDELSI22

Namen: donacija 2021

Koda namena: CHAR

Referenca: SI00 2021

Zelo hvaležni bomo tudi, če 1 % svoje dohodnine namenite Društvu slovenskih književnih prevajalcev in tako podprete naše delo. O tem je treba davčni urad obvestiti do 31. decembra 2021. Navodila najdete tukaj.

Zahtevo lahko oddate:
1. elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki – tukaj;
2. osebno ali po pošti – obrazec (tukaj) izpolnite in podpisanega pošljite na pristojni finančni urad (upravičenec: Društvo slovenskih književnih prevajalcev, davčna številka upravičenca: 72520990).

Za vsa vprašanja in odzive smo vam na voljo tudi na našem elektronskem naslovu dskp@dskp-drustvo.si.

Hvaležen pozdrav, lepe praznike in optimističen skok v leto 2022 vam želijo članice in člana Upravnega odbora DSKP:

Tanja Petrič (predsednica), Iztok Ilc (podpredsednik), Lijana Dejak, Maja Kraigher, Miha Marek, Anja Naglič, Julija Potrč Šavli, Barbara Pregelj, Mateja Seliškar Kenda, Đurđa Strsoglavec in Dušanka Zabukovec