Ne spreglejte - 29. 12. 2020

Zahvala in prošnja za namenitev dela dohodnine

Spoštovani člani, spoštovane članice,

Društvo slovenskih književnih prevajalcev, ki je septembra 2020 dobilo tudi novo vodstvo, se je letos, kot mnoge ustanove in posamezniki, znašlo pred številnimi izzivi. Strokovni program in javne kulturne dogodke, ki jih običajno prirejamo »v živo«, smo morali seliti na splet. Ker nismo želeli okrniti naše za razvoj prevajalske stroke pomembne dejavnosti, smo se vsebinsko reorganizirali in uvedli profesionalna snemanja dogodkov – podelitev in pogovornih večerov v sklopu stanovskih nagrad in cikla »Pridobljeno s prevodom«, potekala so spletna debatna omizja, uspešno pa smo izpeljali tudi Mednarodni prevajalski simpozij v Mariboru in Lendavi in jubilejni 10. mednarodni prevajalski seminar slovenske književnosti, ki se ga je na daljavo udeležilo kar 21 prevajalcev in prevajalk z vsega sveta.

Videoposnetke naših dogodkov si lahko ogledate na društvenem kanalu Youtube in vas hkrati vabimo, da se na kanal naročite. Spremljate pa nas lahko tudi na naši strani Facebook. Hvala, ker ste z nami!

S konzorcijem prevajalskih društev sodelujemo tudi pri projektu »Če nisi preveden, ne obstajaš«, dejavni smo v evropski krovni organizaciji književnih prevajalcev CEATL, posamezni člani organov društva pa sodelujemo v številnih iniciativah, delovnih skupinah, svetih, odborih in komisijah ter aktivno spremljamo problematiko na področju kulture.

Kot veste, lahko do 0,5 % svoje dohodnine tudi letos namenite posameznim društvom. Zelo hvaležni bomo, če se odločite za Društvo slovenskih književnih prevajalcev in podprete naše v veliki meri prostovoljno delo. O tem je treba davčni urad obvestiti do 31. decembra 2020.

To lahko storite tako:
1. Zahtevo oddate elektronsko preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki – tukaj.
2. Zahtevo, ki jo najdete tukaj, izpolnite in podpisano pošljete na pristojni finančni urad (upravičenec: Društvo slovenskih književnih prevajalcev, davčna številka upravičenca: 72520990).

Kdor je Zahtevo za namenitev dela dohodnine za donacije v korist DSKP-ja podal že lani, mu tega letos ni treba narediti znova, saj Zahteva velja do preklica.

Hvaležen pozdrav in optimističen skok v leto 2021,

za UO DSKP